donderdag, januari 17, 2008

Three in Ten US Mobile Users Recall Seeing Mobile Ads


More than three in ten mobile users - some 78 million US consumers - saw or heard advertising on their mobile phones in the fourth quarter of 2007, according to a study by Gfk/NOP Research conducted for mobile entertainment community Limbo.

More than 250 million Americans are mobile phone users, and SMS (text) leads in all non-voice data or communications services: some 56% of mobile users, or 141 million people, are SMS users - 60% higher than the next-ranked service (MMS):

Though SMS usage skews young (82% of those under 25 are active users), for all ages under 50, more than half are active users; moreover, African-Americans and Hispanics are 50% more likely to be SMS users:

Some 31% of all US mobile users recall seeing advertising on their handsets, with the largest segment - 16% of users - seeing SMS ads:

Men are 20% more likely than woman to recall having seen mobile advertising.
Also, those under 24 and African-Americans are nearly twice as likely to recall having seen mobile ads.
“The exciting news for marketers is that mobile advertising penetration is both broad – hitting one in three mobile phone users, and deep - with high recall statistics, especially among text messaging users and the ever-elusive ‘Millennials’ demographic,” said Rob Lawson, president and cofounder of Limbo.

“There is a clear disparity between the high reach of mobile media and the low percentage of marketing budget currently spent on the medium, which creates an obvious opportunity for savvy media buyers.”

The Mobile Advertising Report also highlights the brands and sectors that consumers remember seeing advertised in the mobile channel:

Mobile carriers (notably Verizon and AT&T).
Handset manufactures (Motorola, Blackberry)
Entertainment brands (BET, Fox, MTV, various movies, music artists)
CPG (Coke, Pepsi)
Sports brands (NFL, Nike)
Mobile services (Limbo, ringtones)
Electronics (HP, Yahoo, SBC)
Automotive (Chevrolet)
QSR (McDonalds)

Bron: marketingcharts.com

maandag, januari 07, 2008

Mobiele megagame


www.playmegaphone.com
Een vreemd tafereel op straat. Onder een van de grote elektronische schermen in het stadscentrum staan mensen omhoog te turen en fanatiek te drukken op hun mobiele telefoon. Hier is een spel van Megaphone aan de gang. Het Amerikaanse bedrijf laat het publiek videospelletjes spelen op de elektronische superschermen die in veel steden oprukken. Een voorbijganger kan zich met zijn mobiele telefoon aanmelden via het nummer dat op het scherm staat en daarna wordt zijn mobiele telefoon de controller, waarmee hij zijn figuurtje op het scherm kan besturen.

Megaphone heeft zo een manier gevonden om de bewegende billboards - die inmiddels wat 'gewoon' worden weer volop onder de aandacht te brengen van het publiek. Want zo'n scherm trekt behalve een aantal spelers ook drommen toeschouwers.

Het spel is een variatie op het oude bekende Space Invaders, waarbij degenen die meedoen buitenaardse aanvallers moeten wegknallen. De jaren70-graphics hebben een onmiskenbaar retro-appeal en tegelijk zorgt de eenvoud van het spelletje ervoor dat iedereen makkelijk kan meedoen. Megaphone biedt tot nu toe maar één game, maar de oprichtersf benadrukken dat het spel vooral bedoeld is om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. De mobiele games kunnen ook op schermen in clubs, sportstadions of theaters worden gedaan. En het is ook mogelijk om verschillende locaties tegen elkaar te laten strijden. Megaphone droomt al van een battle tussen New Yorks Times Square en Tokio's Shibuya Crossing.

Het is weer een voorbeeld hoe de mobiele telefoon steeds meer een marketinginstrument wordt en zonder twijfel zullen er meer en meer variaties opduiken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat we straks ook kunnen megagamen op het Leidseplein of Rembrandtplein.

Bron: Emerce

Kroketje betalen met de mobiel

27-12-2007 -
Klanten van Rabo Mobiel die een telefoon met NFC-chip bezitten, kunnen bij een Febo-vestiging loketautomaten openen met hun mobiel. Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur Rabobank, zette het nieuws extra luister bij door een ‘kroketje uit de muur’ te halen met zijn mobiele telefoon. De technologie achter deze proefopstelling is N(ear) F(ield) C(ommunication) en de digitale portemonnee. De klant houdt eenvoudigweg zijn telefoon vlakbij de loketautomaat, de loketautomaat herkent het radiosignaal van de NFC chip in de telefoon en opent binnen een seconde. Het bedrag wordt afgeschreven van het tegoed op de digitale portemonnee, een soort ’chipknip’ voor internet en mobiel. De totale tijd voor het betalen van de snack tot en met het openen van de automaat is niet meer dan drie seconden. Daarmee is het betalen met een telefoon aanmerkelijk sneller dan betalen met muntgeld. De gebruiker betaalt geen transactiekosten, en dus alleen de prijs van de gekozen snack.

Bron: Reclameweek