dinsdag, november 22, 2005

Vergelijk.nl introduceert prijsvergelijk per sms

Daar sta je dan oog in oog met een geweldige aanbieding. Eigenlijk wil je die platte televisie meteen mee naar huis nemen, maar langzaam slaat de twijfel toe. Is die tv eigenlijk wel zo voordelig?

Sinds kort kan de consument direct een prijsvergelijking houden met zijn mobiele telefoon. Door middel van het sturen van een sms-bericht met de tekst ‘VGL MERKNAAM TYPENUMMER’ naar 4004, weet de consument binnen een minuut welke drie internetwinkels hetzelfde artikel voor dezelfde prijs aanbieden.

Internetsite www.vergelijk.nl vond het hoog tijd voor deze dienst. “Off line winkels maken soms reclame met een aanbieding die eigenlijk helemaal niet zo gunstig is”, zegt commercieel directeur Jeroen Korving. Omdat prijsvergelijken in een winkelstraat niet zo makkelijk is, trappen veel consumenten daarom in zo’n verkooptruc. “Met onze sms-dienst hoeft dat dus niet meer”, meent Korving.

De sms-vergelijker bevat in eerste instantie de 25 populairste apparaten uit elke categorie van www.vergelijk.nl. Dat gaat al om vrij veel artikelen, van laptops en kinderwagens tot mobiele telefoons, huishoudelijke apparaten en audiovisuele apparatuur. De volledige lijst is te vinden op www.vergelijk.nl/?pagetype=top25list. Als de dienst succesvol blijkt, wordt de database in de toekomst uitgebreid.

De sms-dienst kost €0,40 per keer. Mocht de consument een foutmelding krijgen, doordat hij bijvoorbeeld een typefout maakt die de computer er niet uit kan filteren of als een apparaat niet in de database zit, hoeft hij niet te betalen.