donderdag, november 09, 2006

eBay BeeTagg: zelfscanbare barcodes voor eBay-artikelen

Bron: Pocketinfo.nl

Er is alweer een nieuwe toepassing bedacht voor het scannen van barcodes met je mobiele telefoon. Met eBay BeeTagg kun je zelf barcodes maken die je op het te verkopen object plakt, bijvoorbeeld je auto.
Nieuws door Gonny van der Zwaag (gonny) - 2 reactie(s)
BeeTaggs zijn bedacht door het bedrijf Connvision. Het zijn in feite afdrukbare hyperlinks voor de fysieke wereld. Wat houdt dat in? Stel dat je je auto wilt verkopen op eBay. Je maakt een eBay BeeTagg, print deze op een sticker en plakt de sticker op je auto. Een voorbijganger kan met een cameratelefoon de barcode scannen, waarna de mobiele browser zich opent en de eBay-advertentie zichtbaar wordt. Voorwaarde is wel dat op de telefoon de gratis BeeTagg Reader geinstalleerd is. Je kunt deze software installeren door in de mobiele browser naar http://get.beetagg.com te gaan. In de lijst met geschikte telefoons vind je alle gangbare Windows Mobile, Symbian en Palm smartphones.

Met de online applicatie BeeTagg for eBay kun je zelf barcodes maken aan de hand van het eBay-artikelnummer. De bedenkers van BeeTagg denken dat mobile tagging een grote toekomst tegemoet ziet en hebben de toepassing al gebruikt voor een toeristische gids (Zurich Night Guide) en een prijsvraag (Freixenet). Maar fabrikanten van levensmiddelen zouden de codes ook op verpakkingen kunnen afbeelden, zodat je in de supermarkt nuttige informatie of recepten kunt opzoeken. Nog een ander idee: IKEA zet barcodes op alle meubels, zodat je informatie over materiaal en beschikbaarheid meteen in beeld krijgt.