woensdag, november 29, 2006

Motorola en Nokia samen in de bres voor DVB-H

Bron: Telecom Update

Coalitie voor promotie DVB-HMotorola en Nokia hebben vandaag aangekondigd dat ze zullen samenwerken om de interoperabiliteit te verzekeren tussen hun DVB-H-compatibele (Digital Video Broadcast – Handheld) mobiele toestellen en netwerkdiensten. Met de gezamenlijke inspanning willen beide bedrijven het gebruikt van mobiele tv-diensten bevorderen.

De toestelfabrikanten werken samen om oplossingen te ondersteunen op basis van open DVB-IPDC-standaarden die beschikbaar zijn voor operatorpartners die in 2006 en later multi-vendor mobiele Tv-diensten en tests willen implementeren.

Motorola en Nokia beschouwen DVB-H als een efficiënte technologie voor de implementatie van mobiele tv. DVB-H staat in hun ogen borg voor een hoge serviceniveaukwaliteit en een laag batterijverbruik. Bijkomend voordeel van deze technologie is dat de eindgebruiker de mogelijkheid heeft simultaan uitzendingen te ontvangen terwijl hij andere mobiele diensten gebruikt, zoals telefonie en internettoegang op zijn toestel.

"Operatoren over de hele wereld evalueren mobiele TV momenteel als een fascinerende nieuwe dienst voor hun abonnees – en de interoperabiliteit zal een belangrijke rol spelen om deze diensten sneller op de markt te brengen", aldus Rob Bero, Director of Broadcast Technologies, Motorola. “Als leider op het vlak van open standaarden, inclusief DVB-H, verheugt het ons te kunnen samenwerken met Nokia om compatibele handsets en netwerkoplossingen aan te bieden die operatoren zullen helpen om de consumenten de ultieme mobiele Tv-ervaring te laten beleven.”

“Commerciële mobiele Tv-diensten staan op het punt om op verschillende markten over de hele wereld gelanceerd te worden. Opdat mobiele TV echt een succes zou worden, hebben we onderling compatibele mobiele toestellen en systemen nodig die de consument de beste ervaring garanderen en die borg staan voor plezierige live TV waar en wanneer de gebruiker maar wil, waardoor prime times en televisieprogrammeringen als het ware geherdefinieerd worden. Het verheugt Nokia vast te stellen dat de open DVB-H-technologie kan rekenen op sterke ondersteuning van de marktdeelnemers, zoals Motorola en Nokia, om mobiele TV op de markt te brengen", aldus Harri Männistö, Director, Multimedia Experiences, Nokia.