maandag, december 27, 2004

Mobiel internet vooral handig voor ringtones

Bron: Webwereld

Het bestellen van ringtones is voor Britten de belangrijkste reden om met hun mobiele telefoon internet te gebruiken. Van alle mobiele internetdiensten is het downloaden van ringtones het populairst, zo meldt de BBC op basis van cijfers van de brancheorganisatie MDA. De melodie van BandAid 2004 is de bestverkochte ringtone ooit in Engeland.

Uit de statistieken van de MDA blijkt dat het aantal toestellen met gprs- en mms-technologie in een jaar tijd is verdubbeld. In Groot-Brittannie zijn 53 miljoen mensen met een mobiele telefoon. Naar schatting is de helft van die toestellen uitgerust met gprs-technologie.

Tegen het einde van 2005 zal het aantal mobieltjes met gprs zijn gestegen tot 75 procent, aldus een voorspelling van de MDA. Volgens de brancheorganisatie MDA is 32 procent van mobieltjes in Engeland uitgerust met mms-mogelijkheden. Vorig jaar september was dit nog 14 procent, aldus de BBC.

Verder blijkt dat ruim eenderde van de mensen met een cameramobieltje de ingebouwde camera nog nooit gebruikt. Dit is 7 procent hoger dan in 2003.