donderdag, februari 17, 2005

37 procent meer inzendingen SpinAwards

Bron: Emerce

Het aantal inzendingen voor de online reclameprijs SpinAwards is dit jaar met 37 procent gestegen. Na het sluiten van de inzendtermijn stond de teller op 242 inzendingen. De animo voor een prijs binnen 'vrije interactieve concept' en 'beste mobiele concept' steeg het sterkst.

De uitreiking van de SpinAwards is 1 april in Media Plaza in de Jaarbeurs in Utrecht. Eerst zullen de vakjury’s de genomineerden bekendmaken. Dit gebeurt begin maart via de site van de SpinAwards, ook de shortlist voor de publieksprijzen voor beste website en beste online adverteerder worden dan bekendgemaakt.

Op 1 april mogen alle genomineerden in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht hun case persoonlijk komen toelichten voor de vakjury’s. Dit gebeurt tijdens de SpinAwards Day, waar ook allerlei workshops worden gegeven. Evenals vorig jaar zijn de bijeenkomsten gratis toegankelijk. Maar in tegenstelling tot de edtie van vorig jaar worden de winnaars pas een week later bekend gemaakt, op 7 april tijdens de SpinAwards Night in de Van Gendt Hallen in Amsterdam.

“Opvallend is de enorme diversiteit aan inzendingen, maar ook de sterke aanwezigheid van de omroepen valt op", zegt Stephan Fellinger van de SpinAwards. "De versmelting op het gebied van de verschillende mediatypen waar we al jaren over praten, is nu ook duidelijk zichtbaar." Alle inzendingen zijn online te bekijken via de site van de SpinAwards.