dinsdag, september 13, 2005

Brouwerij De Koninck lest de dorst met Taalquiz per SMS

HotSMS verzorgt interactieve SMS actie op 2 miljoen biervilten

Amsterdam, 13 september 2005 – Uitdrukkingen zoals "De konaene ziette los in ’t kot" of "Hai heit e betonne klakske oep" worden binnenkort bekende gezegden in Nederland dankzij Brouwerij De Koninck uit Antwerpen. Wie namelijk de komende periode in één van de ruim 2.500 horecagelegenheden een De Koninck bestelt, kan meedoen aan een taalquiz per SMS. Deelnemers maken kans op een weekend Antwerpen of een geheel verzorgde vliegreis naar Kreta. De promotie wordt gecommuniceerd op de biervilten van De Koninck.

Interactieve SMS Quiz

"Deze SMS quiz is een goede manier om onze Belgische traditie te benadrukken en daarnaast is SMS een heel toegankelijke manier het merk onder de aandacht te brengen" aldus Stefan Hillebrand van Brouwerij De Konink. "En om de historie van ons bedrijf en product te koppelen aan de moderne communicatie mogelijkheden van nu, kwamen we uit bij een interactieve SMS Quiz.” In totaal wordt de quiz, die bestaat uit 6 vragen, op ruim 2 miljoen biervilten in meer dan 2.500 horeca zaken verspreid. De quiz is ontwikkeld en opgezet in samenwerking met HotSMS. "We hebben voor hen gekozen omdat zij over de ervaring en kennis beschikken om dit soort projecten in goede banen te leiden" aldus Hillebrand. De quiz loopt van 1 september tot 15 november 2005. Men kan zo vaak meedoen als men wil.

Over Brouwerij de Koninck

Opgericht in 1833 is Brouwerij De Koninck de enige overgebleven brouwerij van Antwerpen. 'De Koninck' is tevens de naam van het hoofdproduct van de brouwerij en is bij wijze van spreken dagelijks bier van de Antwerpenaar. Geen enkele stad in België heeft zo’n innige band met zijn lokaal bier en geen andere stad in dit land kan prat gaan op een eigen speciaal bier. De De Koninck brouwerij werd gedurende de laatste jaren herhaaldelijk vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd maar de fierheid, gedrevenheid en het vakmanschap van de eerste brouwers bleef onveranderd. De familie Van den Bogaert is de vijfde generatie die deze nobele traditie voortzet.