donderdag, juni 09, 2005

HotSMS introduceert SMS Sportstanden dienst voor amateurclubs

HotSMS introduceert vandaag onder de naam Sportstanden.nl een nieuwe SMS dienst die zich richt op alle sportfans en amateurclubs. Op www.sportstanden.nl kan iedere sportliefhebber zelf een SMS dienst opzetten waarmee hij andere sportfans of clubgenoten op de hoogte houdt van tussenstanden, eindstanden en andere wetenswaardigheden die het vermelden waard zijn tijdens een wedstrijd. De club genereert bovendien additionele inkomsten. De sportfans die zich voor de SMS dienst hebben opgegeven betalen per ontvangen bericht.

Blijf op de hoogte van je eigen club
De dienst Sportstanden.nl speelt in op de vraag van sportfans om onafhankelijk van plaats en tijd de verrichtingen van hun favoriete club of team te kunnen volgen. Zowel tussenstanden als de eindstand kunnen worden doorgegeven. De ontvanger van de berichten betaalt voor de SMS berichten volgens het Reversed Billing principe (premium SMS). Leden voor de dienst kunnen beheerders zelf werven via bijvoorbeeld clubblad, website of boarding langs het veld. Communiceren van KEYWORD AAN (bijvoorbeeld VOETBAL AAN) naar 4411 (€ 0,70 p.o.b.) is voldoende om sportfans zich aan te laten melden voor de Sportstanden SMS van hun eigen club.

Additionele inkomsten
De betaalde dienst genereert extra inkomsten voor de club. Vroeger werd er onder de leden oud papier opgehaald. Vanaf nu kan premium SMS daarin een bijdrage leveren. De opbrengsten van de Sportstanden SMS dienst zijn voor de beheerder van de dienst dan wel voor de club die de dienst aanbiedt aan haar leden. Sportstanden.nl werkt volgens de gedragscode die in 2003 is overeengekomen tussen operators, SMS dienstverleners en consumentenorganisaties.

Hoe werkt het?

- Op de site maakt een beheerder eenmalig en heel eenvoudig een account aan.
- In bijvoorbeeld het clubblad of op de website wordt de dienst gecommuniceerd: “SMS nu VOETBAL AAN naar 4411 en ontvang elk weekend de sportstanden van het Eerste. € 0,70 p.o.b.”.
- De beheerder stuurt bij elke tussenstand en/of eindstand het gekozen KEYWORD (bv VOETBAL) gevolgd door de tussenstand, eindstand of andere wedstrijdinformatie naar 4411. Vervolgens ontvangt iedereen die zich heeft opgegeven het SMS bericht.
- Meerdere beheerders kunnen worden aangemaakt om sportstanden door te geven.