woensdag, februari 01, 2006

HotSMS.com op 1.000.000 geregistreerde gebruikers

Grootste operator onafhankelijke optin 06nummer database in Nederland

Amsterdam, 31 januari 2006 – HotSMS heeft de 1 miljoenste geregistreerde gebruiker verwelkomd op www.hotsms.com. In 5 jaar is HotSMS uitgegroeid tot meest gebruikte online tool voor het versturen van gratis SMS berichten in Nederland. Dagelijkse registreren zich gemiddeld 500 nieuwe leden. Basis voor het aanbieden van gratis SMS is het advertentiemodel waarbij bezoekers een advertentieregel kiezen en koppelen aan het SMS bericht dat zij versturen (SMS-vertising).

Mobile Marketing
HotSMS ziet de opt-in 06nummers van haar gebruikers als een persoonlijk ID. Momenteel wordt voor adverteerders 90% van de marketing activiteiten uitgevoerd door middel van SMS. In de nabije toekomst bieden nieuwe mobiele technieken de mogelijkheid om de communicatie te verrijken met beeld en geluid. Op basis van toestelherkenning kan HotSMS selecties uit haar database benaderen met bijvoorbeeld MMS, mobile video, mobile coupons en mobile games.

Database
HotSMS begon eind 2000 met het aanbieden van onbeperkt gratis SMS via de website www.hotsms.com. Om (gratis) SMS berichten via de site te kunnen versturen, registreren bezoekers zich eenmalig, waarbij zij een aantal persoonlijke gegevens invullen. Bovendien kunnen zij toestemming geven om door HotSMS benaderd te worden via SMS, Email of post. De helft van de geregistreerde gebruikers heeft hier toestemming voor gegeven. Deze groep vormt regelmatig het startpunt voor direct marketing activiteiten in samenwerking met adverteerders.

De gratis SMS berichten zijn gesponsord door adverteerders. Via de site worden ook betaalde SMS berichten verstuurd zonder sponsortekst.