vrijdag, september 21, 2007

Nederlander wil mobiele tv voor vakantie



Bron: Adformatie


Als Nederlanders kunnen beschikken over tv op hun mobiele telefoon, dan gaan ze er voornamelijk op het vakantieadres gebruik van maken.

Jongeren zullen vooral op school naar tv op de mobiele telefoon kijken, en dan het liefst naar muziekprogramma's, zo blijkt uit het onderzoek Consumer Insights ICT van TNS Nipo. Het onderzoek werd onder bijna negenduizend Nederlanders gehouden. Hen werd gevraagd wat ze zouden doen als ze morgen over tv op hun mobiel zouden kunnen beschikken.
Momenteel maken nog maar weinig Nederlanders (ongeveer 1 pct) gebruik van tv via de mobiele telefoon. Toch weet de helft (52 pct) van de ondervraagden - ruim 5,7 miljoen Nederlanders - al antwoord te geven op de vraag op welke plekken ze mobiel tv gaan kijken, zodra hun telefoon dat toelaat.
Bijna 40 pct geeft aan op het vakantieadres mobiel tv te willen kijken. Dit wordt het meest genoemd door klanten van Vodafone en het minst door klanten van Orange. Vooral jongeren tot 18 jaar vinden dit de meest ideale plek om mobiel tv te kijken; maar liefst 46 procent geeft aan dit op het vakantieadres te zullen doen.
Daarnaast wordt 'onderweg' (naar opleiding, werk, et cetera) door veel Nederlanders genoemd als een populair moment om mobiel tv te kijken. Dit speelt het meest onder jongeren van 18 tot 25 jaar: tweederde (65 pct) van hen zou 'onderweg' gebruik maken van tv op de mobiele telefoon.