woensdag, januari 04, 2006

Opnieuw meer sms-berichten verstuurd met Nieuwjaar

Bron: webwereld.nl

Nederlanders hebben met de jaarwisseling meer sms-berichten verstuurd dan in 2005. KPN en Vodafone spreken beide van een recordaantal. KPN zag het aantal nieuwjaars-sms'jes in een jaar tijd stijgen met bijna 4,5 procent. Tussen tien uur 's avonds en zes uur 's morgens registreerde KPN 7,7 miljoen sms-berichten. Het aantal gesprekken over het KPN-netwerk rond de jaarwisseling steeg van 3 tot 3,2 miljoen met in totaal zes miljoen belminuten.

Vodafone zag het aantal sms-berichten rond Nieuwjaar met ongeveer 20 procent toenemen. Volgens woordvoerder André van der Elsen werden er tussen middenacht en vier uur 's morgens meer dan tien miljoen berichten verstuurd. Via het Vodafone-netwerk werden rond Nieuwjaar ongeveer negen miljoen gesprekken gevoerd. Ook dat is meer dan vorig jaar.

Dat het aantal sms-berichten dit jaar hoger ligt dan vorig jaar verbaast de Vodafone-woordvoerder niet. "De capaciteit van het netwerk is uitgebreid waardoor er meer berichten tegelijk verwerkt kunnen worden. Ook maken steeds meer mensen gebruik van sms om elkaar gelukkig Nieuwjaar te wensen."

T-Mobile verwerkte tussen negen uur 's avonds en drie uur 's morgens zo'n elf miljoen berichten. Op het hoogtepunt, tussen middenacht en één uur 's morgens, werden er 4,3 miljoen berichten via T-Mobile verstuurd.

Orange telde op 1 januari in totaal 6.113.045 sms-berichten op het netwerk. "Dit zijn zowel de binnengekomen als de verstuurde sms-berichten bij elkaar", aldus een woordvoerster.

Via Telfort zijn op 31 december en 1 januari 5.046.542 sms-berichten verstuurd, zo laat het bedrijf weten. Vorig jaar waren dat er nog 4,1 miljoen. De piek lag tussen tien uur 's avonds en vier uur 's morgens. In die piekuren werden 1,6 miljoen sms'jes over het Telfort-netwerk verstuurd.