donderdag, maart 16, 2006

Bioscopen VS willen gsm blokkeren

Bron: Webwereld.nl

De bioscopen in Amerika hebben de overheid gevraagd om toestemming om mobiele telefoons te mogen blokkeren. De branche wil gesprekken tijdens films tegengaan.
32 reacties Door Jeroen Doorn

"Ik weet niet wat bezoekers hebben dat ze gesprekken moeten voeren in een bioscoop", zegt John Fithian van de National Association of Theater Owners tijdens de Showest-conferentie in Las Vegas. Dit congres is gericht op de filmbranche, zo meldt CNet.

De bioscopen voeren al tijden een campagne om het gebruik van mobiele telefoons in hun theaters te verbieden, zoals bijvoorbeeld ludieke filmpjes voor de daadwerkelijke film. De Federal Communications Commission verbiedt het blokkeren van mobiele telefoons, mede zodat hulpdiensten gebeld kunnen worden.

Bioscoopketen Pathé Theaters is voorlopig niet van plan om een verbod op mobieltjes in bioscoopzalen in te voeren. "We vragen de mensen wel altijd om hun mobiel uit te zetten", vertelt woordvoerder Hans José. "Wij vertrouwen op het fatsoen van de bezoekers. Bovendien gaan we ervan uit dat ze voor de film komen."