maandag, maart 27, 2006

Video op je mobiel, zal het aanslaan?

Bron: Tijdschrift voor Marketing Online

Volgens eMarketer blijft het gissen of de markt voor videobeelden op mobiele telefoons flink zal uitbreiden, of dat mobiele beelden in een niche blijven steken.

Op dit moment kijkt slechts een klein aantal Amerikanen naar videobeelden op hun mobiele telefoon, maar dat gaat de komende jaren veranderen, zo rekende eMarketer uit.

Dit jaar kijken 3 miljoen Amerikanen naar video op hun mobiel, en slechts 300.000 tot 400.000 mensen in de VS maken dit jaar gebruik van betaalde diensten wat betreft mobiele video, bijvoorbeeld clips of live televisiebeelden. In 2009 zullen de aantallen mobiele kijkers volgens eMarketer zijn opgelopen naar 36 miljoen. Echter, het aantal mensen dat in dat jaar gebruik zal maken van betaalde videodiensten, blijft volgens de onderzoekers steken op 10 miljoen.

Marketeers zullen het met deze vage voorspellingen moeten doen. Het blijft lastig om te voorspellen of mobiele videobeelden de komende jaren booming worden, of dat videodiensten een rol in de marge toebedeeld krijgen. Contentaanbieders en mobiele telecombedrijven zijn er ook nog niet uit hoe en welke videocontent ze moeten inzetten om marktaandeel te veroveren. Marketeers moeten dat volgens eMarketer goed in hun oren knopen: ‘Telecombedrijven en contentaanbieders hebben het juiste businessmodel nog lang niet ontdekt, om nog maar te zwijgen over copyright.’