dinsdag, februari 15, 2005

Mobiel neemt functies geldautomaat over

Bron: Webwereld

Britse mobiele bellers hoeven voor steeds minder handelingen naar een geldautomaat. Een mobiele telefoon voldoet voor sommige functies ook.

Dit kan dankzij de nieuwe dienst MobileATM die Link, een Brits netwerk van bankautomaten, en Sun Microsystems maandag hebben geïntroduceerd.

MobileATM bestaat uit een programma dat gebruikers met een mobiele telefoon kunnen downloaden. Met het programma kunnen gebruikers op hun mobieltjes hun saldo opvragen. Binnenkort wordt daar nog een functie aan toegevoegd.

De bedoeling is dat mobiele bellers via MobileATM direct hun prepaidbeltegoed kunnen verhogen. De 'mobiele geldautomaat' zal in Engeland werken op de netwerken van alle mobiele telecomaanbieders.

MobileATM maakt voor het financiële mobiele verkeer gebruik van Sun's Java in combinatie met de simkaart. "De simkaart heeft een bijna waterdichte beveiliging en gecombineerd met Java-software vormt het een veilig platform voor personen die zich willen identificeren voordat ze geldtransacties willen uitvoeren", aldus David Rivas van Sun.

Analisten zijn enthousiast over de mogelijkheid om financiële zaken mobiel af te handelen. De verwachting is dat zowel consumenten als zakelijke gebruikers dit initiatief zullen omarmen.