dinsdag, oktober 17, 2006

Mobiele Telefoon zal uit de Van Dale verdwijnen

Om 07.00 uur geeft je mobiele telefoon aan dat het tijd wordt om op te staan.
Na de douche vertelt de agenda in je mobiel welke afspraken en acties er vandaag op het programma staan. Tijdens het ontbijt scroll je door de emails heen die zijn binnengekomen sinds je de avond ervoor je telefooon had neergelegd.

In de auto spreek je via de voicerecorder een paar ideeen in die je wil gebruiken voor een concept waar je mee bezig bent. Eenmaal bij kantoor aangekomen betaal je de parkeermeter door een SMS te sturen. Die ochtend fungeert je mobiel ‘ouderwets’ als telefoon en stuur je enkele SMS berichten.

Aan het einde van een meeting maak je een foto van een schema dat je op het whiteboard hebt getekend. Die mail je vervolgens naar je PC zodat je later die dag kan uitwerken. Tijdens de lunch kijk je de headlines door op de mobiele versie van Teletekst. Op weg naar een afspraak laat je je de weg wijzen door de mobiele navigatie die op je telefoon zit. Omdat je een kwartier te vroeg bent (er waren dit keer geen files) kijk je nog even het laatste NOS journaal. Weer onderweg naar huis sluit je je mobiel via bluetooth aan op de autoradio en speel je de CD af die je de dag ervoor had gedownload.

Je stopt onderweg om te tanken. Je maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om korting te claimen door je mobiele barcode te laten scannen. Voordat je weer instapt, geef je op de mobiele Telefoongids website een zoekopdracht voor een Thais afhaalrestaurant. Je klikt op het telefoonnummer en krijgt ze direct aan de lijn. Je plaatst je bestelling. Via Instant Messenger spreek je nog even snel af om later op de avond naar de film te gaan. Je stuurt direct de mobile video trailer door naar je vrienden om ze te overtuigen van je filmkeuze. Je reserveert en betaalt de kaartjes uiteraard mobiel. Na afloop van de film doe je nog mee met een mobiel spelletje dat je via Bluetooth ontvangt om een meet & greet te winnen. Vlak voor het slapen gaan MMS je nog wat foto’s van de dag naar je persoonlijke profiel op MySpace. De wekker staat weer voor 07.00 uur.

Technisch gezien zijn alle bovenstaande mobiele toepassingen vandaag de dag al mogelijk. Voor sommigen al herkenbaar. Voor anderen wellicht toekomst muziek. Hoe lang nog voordat we afscheid nemen van de term Mobiele Telefoon?