maandag, maart 07, 2005

Yahoo Games dit jaar nog mobiel te spelen

Bron: Webwereld

Yahoo biedt zijn gebruikers in de Verenigde Staten nog dit jaar de mogelijkheid om mobiel te gamen met andere gebruikers. Dit wordt mogelijk na de voorgenomen overname van het bedrijf Stadeon, dat de technologie voor online gaming levert. De overname zal vrijdag door Yahoo bekend worden gemaakt, zo schrijft de LA Times. Door de overname kunnen Yahoo-gebruikers met hun telefoon of handcomputer via mobiel internet tegen andere mobiele gamers of mensen die thuis achter de pc zitten spelen.

Volgens cijfers van Nielsen/NetRatings werd Yahoo Games, de huidige gamesportal van Yahoo, in januari door twaalf miljoen Amerikanen bezocht. Het is daarmee groter dan de online gamingsites van Electronic Arts, Microsoft en America Online.

Op dit moment verdient Yahoo Games alleen geld via de verkoop van advertenties en games. Nu komt daar het mobiel spelen van online games bij.

Toch is het volgens een analist van de Yankee Group nog maar de vraag of internetters voor het online gamen willen betalen als er op internet zoveel spellen gratis zijn. "Bovendien kost online gaming een hoop dataverkeer, maar levert het niet automatisch een hoge omzet op."

In de Verenigde Staten zijn meer dan 160 miljoen mobiele telefoons in omloop. Naar verwachting zullen de grote telecomoperators nog dit jaar de online games van Yahoo aanbieden.